lauantai 11. toukokuuta 2013

Oliivipuun talvehtiminen


...ei onnistunut! Ja syyllinen löytyi helposti peiliin vilkaisemalla: tämä kätevä emäntä unohti kastella poloisia :) Meillä on kyllä parhaat mahdolliset olosuhteet talvettamiseen nikkarinhuoneessa, jossa lämpötila pidetään matalana koko talven. 

Yritin myös elvyttää raasut, leikkasin puutarhaliikkeestä saamieni ohjeiden mukaan oksat tyngiksi, kastelin läpikotaisin ja siirsin rangat lämpimään ja valoisaan paikkaan noin kuukausi sitten. Eipä tapahtunut kasvun ihmettä! Joten nyt ei auta muu kuin ostaa uudet oliivipuut (kuuletteko jo kuinka eurot ropisevat puutarhaliikkeen kassaan) ja yrittää paremmalla onnella muistilla ens talvena.

Mutta muratit on mun makuun! Ne eivät olleet vedettömästä vuodenajasta moksiskaan, vaan jatkoivat kasvuaan vauhdilla.

Hyvät ystävät ovat kuin muratit - vaikkei ystävyyttä välillä ehtisikään kastella ruuhkavuosien pyörteissä, niin silti jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin ;D

I couldn´t keep the olive trees alive through the winter, simply because I didn´t remember to water them :) However, the ivy didn´t mind the waterless winter, so guess which plant I like the most..? 


Lauantaiterkuin,
Riikka

PS. Suomi kaatoi eilen Venäjän lätkämatsissa, hyvä pojat!!! Ja Tamille ja hänen stylistilleen erityisterkut, uudistatte suomalaismiesten pukeutumiskulttuuria upeasti ;D


6 kommenttia:

 1. Sama vika täälläkin, mitä oliivipuun talvehtimiseen, ei ole koskaan onnistunut minulla. Joten monet eurot ovat todellakin rapisseet oliivimyyjän kassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuottoisaa bisnestä siis, pitäisiköhän alkaa oliivipuiden maahantuojaksi, sillä tänään Kodin Terrassa Kokkolassa myyjä sanoi, etteivät ole saaneet keneltäkään toimittajalta isoja oliivipuita... Apua, mistähän niitä saa täällä periferiassa... Viimeksi ostin Plantagenista Vaasasta, sinnepä siis kiireen vilkkaa ensi viikolla... Täällä näistä ostosmatkoista kertyy vähän ylimääräisiä kilometrejä ;D

   Poista
 2. Ei mitään hajua oliivipuista, mutta tulin vaan huikkaamaan, että pyörähdin vastavierailulla ja lukijaksi klikkauduin. Kaunis blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kun tulit vastavisiitille ja sydämellisesti tervetuloa menoon mukaan <3

   Poista
 3. Sama itsellä. Tosin pidin oliivipuuni sisällä. Vihreää löytyy vielä, mutta odotan mielenkiinnosta, että alkaisiko virota jo pikkuhiljaa?. Laitoin vapun tienoolla blogiini kuvia omastani ja sinun puusi näyttää kyllä vehmaalta sen rinnalla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin hortonoomisella kurkistuskierroksella sun blogissa, ja sun oliivipuu näytti kyllä elinvoimaisemmalta niillä vihreällä lehdillään kuin mun, sillä noi lehdet mun puissa olivat IHAN rutikuivia :) Toivottavasti sun puu herää eloon!!

   Poista

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...