tiistai 28. toukokuuta 2013

Valaistusopas

Kerroinkin jo eilen, että tällä viikolla sisustusartesaaniopinnoissamme käsittelemme valaistusta. Päivä on ollut taas antoisa, paljon on tullut asiaa ja ideoita. Olen aiemminkin tietysti tiennyt valaistuksen merkityksestä, mutta en ole aiheeseen pintapuolta enempää perehtynyt. Nyt olen niin innoissani, että piti heti päivän päätyttyä postata sullekin opettajamme suosittelema linkkivinkki!

Jos on valaistukseen perehtynyt, niin varmastikin AD-Luxin sivusto on jo tuttu. Heidän sivuilta löytyy paljon tietoa valaistuksesta. AD-Luxin perusajatus on, että yleisvalaistusratkaisuissa tulisi välttää kattoon upotettuja valaisimia ja spotteja, halogeeneja ja ledejä. Yleisvalaistuksen luomisessa tulisi käyttää epäsuoraa valaistusta, klik, kuten esim. saalinkeja ja plafondeja.

Tämähän kuulostaa mullistavalta nykyisenä spottien valtakautena, mutta perustelut ovat kyllä hyvät, klik tässä! AD-Lux ei esimerkiksi suosittele upotettuja halogeeni- tai ledvalaisimia, eli häikäiseviä valaisimia tiloihin, joissa on pieniä lapsia.Ja vielä se linkki valaistusoppaaseen:

Kodin valaistusopas, klik! 
- Kattava kodin valaistussuunnittelun opas, jossa käsitellään mm. eri huoneiden valaistusta, annetaan hyviä ja huonoja valaistusesimerkkejä, ohjeita valaisinten ja lamppujen valintaan ja  kerrotaan valon vaikutuksesta hyvinvointiimme. Kannattaa todellakin klikata ja tutustua tähän n. 50 sivuiseen oppaaseen!Heräsikö sinulla ajatuksia teidän kodin valaistuksesta?
Mä jäin hieman miettimään muutamaa meillä kotona tehtyä ratkaisua...

Valaistunut,
Riikka
6 kommenttia:

 1. Jäin tosiaan itsekin nyt pohtimaan näitä valaistusasioita, jotka tuntuu kerta kerran jälkeen yhtä vaikeilta. Jotenkin en vain pääse ikinä itseni kanssa mihinkään lopputulokseen tai päätökseen ja aina vain nämä valaistusasiat jää.... Valitettavasti.

  Kiitos kovasti, en ollut tällaista opasta ennen nähnytkään, on pakko napata kirjanmerkkeihin ja paneutua ajan kanssa oikein kunnolla!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun opas oli sulle uusi tuttavuus ja siitä varmasti on apua. Ainakin tuo tarkeän asian eli epäsuoran valaistuksen käytön yleisvalona, hyvin esiin!

   Poista
 2. Valaistus on kyllä yksi tärkeimmistä sisustusasioista. Sillä saa muokattua mitä vain tunnelmasta tilaan. :)
  Tsemppiä opiskeluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset!! Ja valaistus on myöskin yksi huonoimmin suunnitelluista sisustusasioista, ihan ammattilaistenkin tekemänä. AD-lux on tehnyt jo monena vuonna asunto- ja loma-asuntomessuilta arviot kohteiden valaistuksen onnistumisesta yhdessä Työtehoseuran kanssa, eikä arvosanat olleet päätähuimaavia. Nimenomaan yleisvalaistuksessa on puutteita.

   Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan ;)

   Poista

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...