torstai 23. toukokuuta 2013

Miten kehittyä paremmaksi bloggariksi?
Meillä jokaisella bloggarilla on oma tyylimme kirjoittaa näitä postauksia - ei ole yhtä ainutta oikeaa tapaa tehdä blogia, ja hyvä niin! Mahtavaa, että blogien kirjo on niin monipuolinen ja upea!

Tähän rakkaaseen harrastukseen saa kulumaan vapaa-aikaansa juuri niin paljon kuin siihen on varaa laittaa, joten omalta kohdaltani haluaisin käyttää aikani hyvin ja vaikka hieman kehittyäkin tässä "taiteen muodossa". Kyllähän kehitystä odottaa muissakin harrastuksissaan, vaikkakin se olisi VAAN harrastus.

Lueskeltuani uudelleen kommenttinne eiliseen postaukseeni, jossa pyysin apuanne blogini kehittämiseen, päätin hieman käyttää aikaani lueskemalla bloggaamisesta kirjoitettuja juttuja googlen armollisella avulla. 

Kokosin osan löytämistäni linkeistä sullekin, ehkä olet miettinyt samoja juttuja. Muista kuitenkin, kun luet netistä "asiatietoa", miettiä kuka kirjoittaja on, onko hän oikeasti alan asiantuntija, mainostaako hän jotain kirjoituksellaan, ja milloin teksti on julkaistu. Joka tapauksessa, löydät linkeistä varmasti hyviä vinkkejä bloggamiseen, joitakin tapoja on ehkä jo käytössäsi. Osa teksteistä on englanniksi, enjoy! 


Eli jos etsit alla oleviin kysymyksiin vastauksia, klik klik! Here are some tips for improving your blog posts:

1) Miten aloittaa bloggaaminen?

2) Miten kirjoittaisin parempia blogipostauksia? (26 Tips for Writing Great Blog Posts) 

3) Mitä tarkoittaa hakukoneoptimointi, jolla saa lisää lukijoita googlen kautta?

4) Mitkä voivat olla syyt, jotka estävät blogia menestymästä?

5) Parantaisiko postausten määrän vähentäminen blogia? (Why Posting Less Can Improve Your Blog)

6) Millainen on bloggaamisen tulevaisuus?


Oletko sinä pohtinut jotain näistä kysymyksistä? Oliko linkit tai vastaukset sulle jo ennestään tuttuja? Oliko linkeistä hyötyä?


Kehityksen polulla,
Riikka


6 kommenttia:

 1. Itselle tämä on ollut ainostaan harrastus, siinä missä valokuvauskin... ja nämä kaksi yhdistettynä pitää mielen virkeänä :)
  Jos joku kokee blogini turhan päiväiseksi, niin en ota nokkiini jos poistuu "listoilta". Mutta onhan se mukavampi kirjoitella ja kuvia esille laittaa, jos niitä joku seuraa ja uskaltaa vielä kommentoida :))
  Ja on ollut ihanaa saada uusia blogiystäviä <3

  Niin kauan jatkan, kun tuntuu hyvältä... niin ja harrastelijana jatkossakin, ilman mainontaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä harrastuksella kyllä mieli pysyy virkeänä :) Ja sulla on ihana blogi, ei ollenkaan turhanpäiväinen!

   Olen ollut yllättynyt miten vähän "vihapuhetta" täällä, ainakin sisustusblogigenressä on ollut, eli ihmiset ovat niin järkeviä, että mieluummin ovat hiljaa, kuin kirjoittelevat ikäviä kommentteja toisilleen :) Ja mahtavuutta, että niitä mukavien kommenttien kirjoittajiakin löytyy, kiitos Marru, ja blogiystäviä <3

   Tuohon mainontaan olen suhtautunut vähän nihkeästi, mutta luin siitä aika hyvän jutun, jonka laitan varmaankin tännekin joskus...

   Poista
 2. Mä oon miettinyt näitä juttuja jonkin verran, koska blogihistoriaa on takana vasta reilu 3kk. Oon kuitenkin tehnyt blogista mun näköisen, meillä ei kuviin stailata (vain siivotaan romut edestä) ja kirjoitan, kuten puhun. Kirjakieli ei sovi mun suuhun, joten sitä en käytä blogissakaan.
  On ollut ihana saada kommentteja ja blogiystäviä. Ihmiset on olleet kannustavia ja kommentit positiivisia. Tykkään tosi paljon bloggaamisesta ja aion jatkaa niin kauan, kun se kivalta tuntuu.
  Mainostus ja yhteistyöpostaukset on mun mielestä ok, kunhan niistä ei tuu blogin hallitseva sisältö ja liittyvät blogin aihealueeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä blogimaailman ihmisten positiivisuus ja kannustava asenne ovat kyllä ilahduttaneet muakin :) Ja jatketaan niin kauan kun hyvältä tuntuu, kukin tyylillään! Kaupallisuudesta olen samaa mieltä, ettei vaan tulis postailtua pelkkiä "mainoksia", mutta hyvä että joku tälläkin työllä ansaitsee, jos niin haluaa.

   Poista
 3. En ole kauheasti pohtinut ylläolevia asioita, koska tykkään kirjoittaa ja jutut syntyvät multa aika helposti. Mulla ei ole aikomustakaan saada tästä työtä, mutta jos joskus sellainen tuuri käy niin en laita vastaan. Tosin mulle kyllä maksetaan hieman, että kirjoitan blogia, mulla on yhteistyökumppaneita. Pitää oman tyylin ja ei kannata liikaa miettiä mitä jos joku ei tykkääkään jutustani, koska ikinä et voi miellyttää kaikkia! :) Rentoa bloggailua, siitä se lähtee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, rentous ennenkaikkea :) Mullakin tulee juttuja helposti, ja aiheita ja kuvia olis vaikka millä mitalla, sehän on vaan hyvä! Aikaa vaan ei meinaa löytyä täällä netissä oleiluun ja kirjoitteluun, vaikka kuinka mieli tekisi viettää enemmän aikaa tämän mielenkiintoisen harrastuksen parissa :) (PS. Olen opiskellut joskus luovaa kirjoittamista, siksipä etsin kirjoitusvinkkejä myös blogitekstien kirjoittamiseen, ja löysin kaikkea muutakin..)

   Poista

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...