keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Sisustustrendit 2013

Sisustustrendejä on hauska seurata, vaikkei niitä orjallisesti noudattaisikaan. Itse poimin niistä omaa silmää miellyttäviä pikkujuttuja maustamaan sisustusta, mutta muuten kotimme sisustus pysyy melko "trendittömänä".

Listaan tässä nyt omasta mielestäni ensi vuonna vaikuttavia sisustustrendejä. "Trendit tulevat ja menevät, mutta tyyli on ikuista." Totta. Monet trendit jatkuvat vuodesta toiseen, huomaat ne listauksessani, josta tuli yllättävän pitkä, mutta ei varmastikaan kaikenkattava :) Laita please lopuksi kommettia ja palautetta, mitä mieltä itse olet tämän vuoden trendeistä?


MATERIAALIT



Luonnonmateriaalit
Pellava, puuvilla, villa, silkki, puu, oksat, kukat, kasvit, sammal, betoni, kivet, nahka... Kaipuumme luonnonmukaisuuteen ja ekologisuuteen näkyvät edelleen materiaalitrendeissä. Me like!

Puupinta
Käsittelemätön puu oli jo kuluvan vuoden trendijuttu, ja trendi jatkuu vahvana vuonna 2013. Kaikki puulajit käyvät, jopa suomalaiseen makuun hieman käsittämätön mänty. Kelläpä meistä ei ole sisustusinhokkina kellastuneet mäntylipastot... Mutta nyt nekin saa taas laittaa vaikka olohuoneeseen, mieluiten tietysti vanha lakkapinta pois hiottuna. Puusta tehdyt kaikenmaailmankoriste-esineet koristavat siis trendiblogien asetelmia tänäkin vuonna ;)

Marmori
Keittiössä, kylpyhuoneessa, lattiassa. Vaikka feikkinä pinnoitteena, ihan millä pinnalla vaan. Jos tykkää.



KUVIOT

Oksat ja puunrungot
Printtejä koristaa oksat ja puunrungot jatkossakin.


Foto by Ferm Living


Geometriset muodot
Keneltäkään ei varmaankaan jäänyt huomaamatta neliöt, kolmiot ja kuutiot viime vuonna, eikä niistä pääse eroon tänäkään vuonna. Eikä halutakaan.

Linnut
Pöllöjä ja muita siivekkäitä lentelee printeissä edelleen. Tsirp.

Langat
Neulottu, kudottu, virkattu. Niin mukien kuin kynttilöidenkin pintana.



IN-JUTTUJA





Blingbling 
Bling tullaan tänä vuonna hyväksymään vakavasti otettavaksi "sisustusmateriaaliksi". Kiiltää saa niin pienet sisustustavarat kuin isommat pinnatkin, ehkä nähdään jopa hilettä ja klitteriä seinäpinnoissa?


Varakkuus ja toisaalta tuunatut kirpparilöydöt
Tänä vuonna varakkuus ja raha näkyvät edelleen sisustuksessa, sulassa sovussa kirpparilöytöjen kanssa. Varsinkin blogeissa vauraus on jo näkynytkin: montako Möet- ja Dom Perignon-shampanjapulloa bongasit uudenvuoden blogipostauksista? ;) Eikä siinä ole mitään pahaa, älkää käsittäkö väärin huomiotani!






Valkoinen sisustus
Se pysyy ja puhuttelee monia edelleen. Se sopii moneen tyyliin, niin moderniin, romanttiseen kuin industrial-henkiseen sisustukseen.

Design
Aakkosjärjestyksessä Aaltoa, Aarniota, Artekia.... Merkit ja nimet ovat vahvoina sisustuksessa edelleenkin.

Piilotettu keittiö
"Missä teillä on keittiö?" tulisi todella trenditietoisen ihmisen illallisvieraan kysyä istuessaan talon olohuoneen sohvalla keittiön näkyessä suoraan hänen edesssään. Eli trendikeittiö sulautuu sisustukseen eikä näytä enää perinteiseltä keittiöltä.

Tapetit
Nyt keväällä peittyvät monien kotona valkoiset, beiget ja mudanväriset seinäpinnat rohkeakuosisiin ja värisiin tapeteihin.

Itetehty, ryijyt ja raanut
Kaikenlaiset sisustuskäsityöt ovat nyt arvossaan, ja ullakoilta kaivellaan mummon vanhat ryijyt esille. Myös modernimmin väritetyt seinävaatteet ja kansallisromattiset printit lisääntyvät sisustuksessa.

Sisustusvaikuttajana Iso-Britannia
Englantilaisvaikutteinen sisustus miellyttää suomalaisen silmää, valittavana on hevospoolon sävyttämää viktoriaanista tyylikkyyttä, vihreän öljykangastakin innoittamaa sivistynyttä maalaistyyliä, tummaa nahkaista herraklubin sisustusta tai hienostoalueiden pompöösiä prameutta.


Maalaisromantiikka
Jatkaa suosiotaan. Carl Larssonin maalaamat huonekuvat kaivetaan nyt esiin. Sisustuksessa se tarkoittaa vahvojen värien käyttöä maalaisromanttisilla puisilla huonekaluilla höystettynä.




VÄRIT



Värit vievät sisustuskansaa. Jokaiselle löytyy jotakin, väripaletti on sen verran salliva. On korallia, indigonsinistä, malvaa, sitruunankeltaista, vedenvihreää, sammalenvihreää... Keltainen ei enää ole vain tositrenditietoisten juttu, vaan tavallisen sisustuskansan salonkikelpoinen tehosteväri. Sitruunankeltainen voi olla minun juttuni keväämmällä. Ja vihreä rules edelleenkin!

Harmaa
Ei kai kaipaa esittelyjä tai perusteluja?

Musta on uusi musta
Mustaa ei voi unohtaa vuonna 2013. Luulenpa, että mustan suosio nousee vielä viime vuodesta isommaksi jutuksi tänä vuonna sisustusvärinä.

Minttu
Kevään suosikkivärini ehdottomasti!

Pastellit
Hempeät, murretut värit jatkavat suosiotaan. Kylminä sävyinä nyt kevättalvella, lämmeten kohti kesää. Tänä vuonna myös ne, jotka eivät pidä itseään yltiöromanttisena sisustuksen suhteen, uskaltavat sukeltaa pastellien pehmeyteen vaikka makuuhuoneen värityksessä.



Mielenkiinnolla jään odottelemaan, millaisia ihka uusia trendejä luodaan tänä vuonna.
Blogeja seuraamalla pysyy hyvin kärryillä nousevista jutuista. 
Täytyy vain muistaa, että joidenkin blogien jutut ovat sponsattuja, 
parhaat ideat ja löydöt taas ihan puhtaasti luovuuden ansiota!


Mitä mieltä sinä olet tämän vuoden trendeistä?
Jätä ihmeessä kommentti!

Mielenkiintoista sisustusvuodenalkua toivotellen,
Riikka

PS. Klikkaahan itsesi lukijaksi sivupalkista!







13 kommenttia:

  1. Kiva lukea sun listaa :)! Ainoa asia johon en usko on värikkäät tapetit, ei ainakaan täällä keskipohjanmaalla jossa saamme paljon vaikutteita Ruotsista...mutta ei sitä koskaan tiedä!
    Oikein Hyvää Uutta Vuotta!!!

    VastaaPoista
  2. Olisiko myöskin sallivuus sisustuksessa yksi tämän vuoden määrittäjä...

    VastaaPoista
  3. Kiitos lyckobo kommentistasi! Kiva kun jätit palautetta :) Tuo "värikkäät tapetit" -trendi on aavistukseni ruotsalaisten Svensk Tennin värikkäiden tapettien suosion kasvusta edelleen ja Boråstapetin uuden malliston, Scandinavian Designers, läpimurrosta tänä vuonna ainakin trendikkäiden sisustusbloggaajien seinille ;) Itsekin viehätyin muutamasta Arne Jacobsenin tapetista.

    Mutta kyllä seinäväreistä valkoinen ja beige pitävät varmasti pintansa tyylikkäinä ja ajattomina ratkaisuina edelleenkin :) Ainakin meillä!

    VastaaPoista
  4. Hanna, kiitos kun jätit kommentin, niitä juuri odotan innolla :) Hyvä huomio tuo sallivuus sisustuksessa, se on varmasti edelleen vahvana. En tietenkään voi olla varma mitä sinä sillä tarkemmin tarkoitat, mutta itse olen huomannut myös sisustuksellisen iloittelun ja hulluttelun lisääntyneen, eikä sisustamiseen tarvitse suhtautua tiukkapipoisesti.

    VastaaPoista
  5. PS. Hienoa saada sut uudeksi lukijaksi, Hanna!! Tervetuloa! Osallistut sisustuslahjakortin arvontaan, julkistan arvonnan hieman myöhemmin :)

    VastaaPoista
  6. Tosi ihstuttava postaus. Kirjoitat hauskasti, pidin kovin.
    Hyppäänpäs mukaan blogiisi. :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos Image, näin aloittelevana bloggaajana on ilo saada noin kannustavaa palautetta :) Tervetuloa mukaan ja kerrohan kavereillekin, että täällä olis sisustuslahjakortin arvontaa luvassa piakkoin kaikille itsensä lukijaksi klikanneille! Ja vielä toinen arvonta Facebookin kautta mukaan tulleille, eli kannattaa tykätä jos tykkää :)

    VastaaPoista
  8. Hei kiva juttu ja hieno lista, ei tullut mulle mielenkään kaikki noi!

    Marja

    VastaaPoista
  9. Ihania juttuja ja kuvia!
    Haleja ja onnellista uutta vuott<3
    SisustEllen

    VastaaPoista
  10. Kiitos Marja! Klikkaa itsesi mukaan sekä facebookin kautta että lukijaksi, niin olet jo valmiiksi mukana kohta alkavassa arvonnassa!

    VastaaPoista
  11. Hei SisustEllen :) kiitos palautteesta ja käy sinäkin liittymässä mukaan lukijakuntaan! Kävin jo vastavierailulla blogissasi :) Inspiroivaa uutta vuotta!!

    VastaaPoista
  12. Mielestäni ihmiset haisee pahallle ja se myös näkyy sisustuksessa!! Omassa huoneessani käytän itse paljon merimakkaroita ja meetvurstia!! <3 Myös vinot penkit ova upeita!! Muistakaa tämä oli vain oma mielipiteeni!! Love u all!!! puspus :*

    VastaaPoista
  13. Kaikillahan meillä on oikeus mielipiteisiin, ja sisustaa voi vaikka meetvurstilla, jos sen hajusta tykkää enemmän kuin muiden ihmisten :) Mukavaa jatkoa sullekin!

    VastaaPoista

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...