torstai 17. tammikuuta 2013

Suuria paljastuksia


Sain Maikkila -blogin ihanalta Maikilta tunnustuksen kauniista blogista, suurkiitos darling <3, ja haasteen jonka tarkoituksena on jakaa kahdeksan paljastusta teidän lukijoiden kanssa ja sen jälkeen antaa tunnustuksen jatkaa matkaansa eteenpäin kahdeksalle kauniille blogille.

Kepeän hauska haaste - not! :D Minä mietin pitkään mitä ihmeen suuria paljastuksia lähtisin vuodattamaan teille, ja päädyin näihin ei nyt niin kovin suuriin tunnustuksiin:

Paljastus 1. Aloitin blogin pitämisen siksi, että siivoaisin ja järjestelisin paikkoja täällä meillä kotona useammin, kun motivaattorina olisi sitten saada kuvattua niitä siistejä sisustuskuvia. Tai vaihtoehtona olis ollut aloittaa Kodin kaaos -niminen blogi (voisin siihen nimeen kyllä vaihtaa vieläkin, olisi helpompaa löytää kuvauskohteita ;) Lapsiperheessä lelut valtaavat kaikki tyhjät tilat alle aikayksikön, ja niin saakin, kun lapset ovat pieniä! Mutta voin kyllä ottaa teidän vinkkejä vastaan siitä, miten teillä lelut pysyvät kurissa!
Paljastus 2. Tunnustan etten ole mikään kätevä (arki)emäntä, eli ei mene homma niinkuin Strömsöön keittiössä. Arkiruokana on usein pastaa tomaattikastikkeessa eli ylikypsiä makarooneja ketsupilla (ja nakeilla). Juhlaruoat ja leipominen aktivoivat aivojani enemmän. Siivoamisesta tykkään vaan siihen asti kun niitä paikkoja järjestellään, imuroidessa tulee tuskanhiki, oikeesti.


Paljastus 3. Jatkona tuohon edelliseen nyt se suuuuuri paljastus, jota ei tiedä edes moni meidän perhetuttu eikä kyläläinen: meillä käy siivooja joka toinen viikko. Oho! sanoo siellä nyt joku, mä kuulen tänne asti :D Se on suomalaisessa kodissa vähän tabu-aihe, päästää kotiinsa joku vieras, jolle maksaa niin arkisesta asiasta kuin siivoamisesta, jonka jokainen osaa tehdä itsekin. Meille tää järjestely on kuitenkin toiminut mahtavasti ja voin suositella muillekin! Meidän perheen aikuisten arkipäivistä menee yhteenlasketusti 4 tuntia autossa istumiseen ja Miehellä on usein työmatkoja, joten voit kuvitella ettei perhe-elämästä ja yhdessä puuhaamisesta halua tinkiä yhtään enempää. Nyt siellä joku sanoo, että kyllähän perhe voi siivota yhdessä. Totta, ja niin meillä tehdäänkin, kodin järjestelemiseen osallistuvat kaikki 3veestä lähtien ja imuria käytetään kyllä väliviikoilla, joten lapset oppivat siivoamaan ja pesemään vessat. Sen suuremman siivoamisen jätämme sitten ilomielin ammattilaiselle ja lähdemme pesueen kanssa vaikka uimahalliin.

Noi ensimmäiset kolme paljastusta näköjään kaikki liittyivät siivoamiseen ja kodin siistinä pitämiseen. Pitäisköhän mennä terapeutin sohvalle analysoimaan tuota suhdettani imuriin :D
Paljastus 4. Olen jäänyt koukkuun Nescafeeseen aamuisin, iPadiin päivisin ja unilääkkeeksi illalla väärinkäytän kaiken maailman tositeevee sarjoja, jotka kertovat miljonääriäideistä ja seurapiirileideistä rapakon takana. He näyttävät superkauniilta luksustaloissaan ja haukkuvat törkeästi toisiaan, siis ne amerikkalaiset, ei ne ruotsalaiset, naapurimaan kasvatit osaavat olla sivistyneitä. Nollaa hyvin aivot syvällisemmän erkkaopetyöpäivän päätteeksi. Mitä sä käytät unilääkkeeksi vai painuuko luomet heti yhteen kun pää kolahtaa tyynyyn? Tää oli häpeällinen tunnustus, haluaisin niin voivani todeta lukevani iltaisin joko Finlandia-ehdokkaita tai The Times `ia ja katsovani vain Yle Teemaa ja olla tosi älykkö ;D


Paljastus 5. Olen enemmän suunnittelija kuin toteuttaja omissa nurkissamme. Sisustusartesaaninahan mulle voi kuulua asiakastöissä sekä suunnittelu että toteutus niin sovittaessa. Meidän kodin sisustussuunnitelmat ovat jo ehtineet vaihtua moneen kertaan, ennen kuin toteutusvaiheeseen on edes päästy. Ja DIY-suunnitelmistani saisi aikaiseksi paksun kirjan, ainoastaan ne kuvat toteutuneista projekteista puuttuisivat, joten en taida saada kustantajalta sopparia pelkkään tekstiä sisältävään ideaoppaaseen... Osasyynä toteutuksen puutteeseen on tietysti iki-ihana saamattomuus, laahustava laiskuus, mairea mukavuudenhalu ja ainainen ajanpuute näinä ruuhkavuosina. Ehkä sitten eläkkeellä, vai kuinka? :D Ja muille kun suunnittelen, niin saan suunnitelmat valmiiksi sovitusti, ei ongelmaa. Miten ne sanonnat taas meni: "Sisustussuunnittelijan kodilla ei ole verhoja" ja "suutarin lapsilla..."
Paljastus 6. Olen wannabe-eko ja material girl, blingbling-harakka, tunnustan. Ja rakastan yksityisautoilua, hyi häpeä minua! Olis mahtavaa kun biojätteet sais oman pihan perälle kompostiin ja keittiöpuutarhassa kasvaisi sitten luomukaikkeaihanaa omin pikku kätösin kasvattamaa ja lasten kanssa kerättäis sitten sato talteen, mutta lue toi seuraava...


Paljastus 7. ...eli en ole hääppöinen puutarhuri enkä myöskään viherpeukalo ruukkukasvien suhteen, vaikka niin hirveästi haluasin olla, eli ei mene niinkuin Edenissä. Saan hengiltä helppohoitoisemmatkin lajit joko ylikastelulla tai kuivaamalla kasvit kuoliaaksi. Kukkapenkkini vaatisivat ammattiapua. Ainoastaan tulppaanit, jotka eivät tarvitse muuta kuin multaa, kukoistavat keväällä.


Ja lopuksi surkuhupaisa paljastus nro 8. Mulla ei ole kahdeksaa blogikaveria, joille tätä haastetta lähettää eteenpäin :D Eli en ole ehtinyt tutustumaan ja kaverustumaan muiden blogien pitäjien kanssa vielä tämän ensimmäisen blogivuoteni aikana, mitä kai muut bloggarit tekevät. En ole ehtinyt muiden hienoja blogeja lukemaan, hyvä kun postauksia olen ehtinyt raapustamaan tänne omaan nöyrään tuotokseeni. Ihan hyvä siinä mielessä, etten varmaankaan olis omaani aloittanut, jos olisin tajunnut silloin kuinka upeita ja "ammattimaisia" blogeja sitä bittiavaruudesta löytyy. Ja pitäisi kai ensin opetella tuon kameran käyttö, ostaa jalusta ja parempi objektiivi lähikuvia varten, niin voisi kohottaa tämänkin postauksen tasoa :D


Mutta ei hätää, sillä on mulla ainakin yksi ilmoittautunut blogikaveri ihanan Maikin lisäksi, ja haaste lähtee eteenpäin viimeviikkojen uudelle tuttavuudelle, aivan ihastuttavan mustavalkoiselle blogille eliJa uskaltaudun heittämään haasteen myös kolmelle muulle kauniille blogille eli

Toivottavasti haaste jatkaa näin matkaansa eteenpäin!

Ja haastan sinut lukijani kertomaan yhden paljastuksen itsestäsi
tuohon kommenttilaatikkoon alla, muuten ei o reilua :D

Paljastettuna, muttei nakuna, 
Riikka

8 kommenttia:

 1. Kiitos - yritän muistaa tän viikonloppuna kun on aikaa perehtyä! :)

  VastaaPoista
 2. Ne ohjeet on siellä ihan alussa, niin ei tartte lukea koko mun vuodatusta ;))

  VastaaPoista
 3. Täällä kamusi huutelee...
  Mä paljastan tässä kaikille, että
  rakastan perjantaita. ;)
  Viikon paras päivä.

  Kiitos muru haasteesta, mutta kuten sanoitkin jo mun boksissa, niin just kerkesin samanmoisen tekemään.
  Höh. :(

  VastaaPoista
 4. Perjantai on kyllä ihan paras! Nyt on hyvä mieli kun joku muukin paljasti jotain suuria itsestään, kiitti kamu ;)

  Mites teillä muilla ihanilla lukijoilla, jotain meheviä paljastuksia, tunnustuksia?? :D

  VastaaPoista
 5. Oi,kiitoksia haasteesta!!! Hmmm,keksinköhän 8 asiaa itsestäni...täytyypä miettiä ;)! Oon NIIN huono tämmöisissä!!!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Lyckobo, dear, ihana kun otit haasteen vastaan <3 varmasti keksit kahdeksan asiaa ja olet hyvä siinä :) Hauskaa viikonloppua sinnekin, melkein naapuriin!!!

  VastaaPoista
 7. Hei, ihana blogi sinulla! Visiitillä eka kertaa. Voi ei meinasin saada nauruhepulin tuossa siun yhdessä haastekohdassa "suhteesta siivoukseen" :D... itse olen kuvataideterapeutti ja minä(kään) en voi sietää siivoamista :DD!!!

  Tein muuten siivoukseen liittyvästä (tökkimisestä) postauksen vähän aika sitten omaan blogiini, oikein täydellä paatoksella kirjoitinkin :D Tulehan vierailulle, jos kiinnostaa. Saatat löytää siivouskammoajakumppanin hih :)

  Ai niins.. Oma paljastukseni: tahtoisin myös meille siivousfirman käymään.

  Soili Design Mertanen Koti -blogista

  VastaaPoista
 8. Heippa Soili, kävin vastavisiitillä, sinulla on ihanan aito blogi, kiitos kun kutsut minut kylään ja sain siivouskammoajakamun :D Mukavaa viikonloppua sulle ja kiitos paljastuksesta!

  VastaaPoista

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...