keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Paras kakku kevään juhliin

Photo by Riikka


Vietimme hauskasti vappua ystäväperheemme kanssa, nauttien hyvästä ruoasta ja seurasta. Minä lupasin tehdä jälkiruoan ja tein maailman helpoimman ja nopeimman ja näyttävimmän ja maistuvimman kevätkakun jonka tiedän. Tässä suosikkireseptini, jonka olen napannut MeNaiset lehdestä vuodelta 2008. Olen muuntanut sitä hieman, jotta kakusta tulee paksumpi ja riittoisampi ja olen lisännyt sitruunamehun määrää, jotta maku olisi entistäkin raikkaampi.


MANGO-JUUSTOKAKKU

Pohja:
300g Digestive -keksejä
115g voita (voit arvioida määrän vähän yli 100g jos sinulla ei ole vaakaa)

Täyte:
6 liivatelehteä
300g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2½ dl sokeria
4½ tl vaniljasokeria
5 rkl sitruunamehua
4½ dl kuohukermaa
4 rkl vettä

Mangokiille:
3 liivatelehteä
3 purkkia mangososetta (sitä pilttiherkkua)
3 rkl sitruunamehua
3 rkl vettä

Sulata voi mikrossa, murenna keksit melkein jauhomaiseksi ja sekoita sula voi murujen sekaan. Laita 24cm tai 26cm irtopohjavuoan pohjan väliin leivinpaperi. Painele voi-muruseos tiiviisti ja tasaisesti vuoan pohjalle. Laita kylmään hetkeksi.
Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutuksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunamehu ja sokerit. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kuumenna vesitilkka esim mikrossa  kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet veteen. Lisää liivatevesi ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan sekoittaen. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta hyvin ja pyyhi vuoan reunat siistiksi. Laita vuoan päälle esim tuorekelmua ja nosta kakku kylmään 4 tunniksi tai yön yli.
Tee kiille kun kakku on täysin hyytynyt. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n 10 minuuttia. Sekoita  sitruunamehu mangososeeseen. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi esim mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivatevesi ohuena nauhana soseen sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakun päälle tasaiseksi kiilteeksi. Laita kakku vielä muutamaksi tunniksi kylmään.
Kun irrotat kakun tarjoilua varten, pyöräytä ensin kakun reunat irti vuoasta veitsellä tai ohuella lastalla ja avaa irtoreunat vasta sitten, ettei kakku repeile.
Koristele esim tuoreilla kukilla, pursotetulla kermavaahdolla, limen lohkoilla, sitruunaviipaleilla tai sitruunamelissan lehdillä.

ENJOY!
Riikka



2 kommenttia:

  1. Mikä yhteensattuma, teen itsekin samaa kakkua aina keväisin tyttären synttäreille. Aina yhtä ihanaa. Itse olen löytänyt reseptin netistä Ruokaohjeita ja herkkuja a la Marie -sivustolta.

    Lämmin rutistus,
    Iina

    VastaaPoista
  2. Kiitos Iina rutistuksesta ja mikä hauska yhteensattuma :) Kakku on kyllä jokaisen kevätjuhlapöydän koristus ja aivan valloittavan raikkaanmakuinen. Tää mun ohje on siis tuunattu MeNaisista, ja ohje on 1,5 kertainen, eli iso juhlakakku, 1x riittäisi perheen viikonloppuherkuksi :)

    VastaaPoista

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...