maanantai 21. toukokuuta 2012

Taloprojekti


Vanhemmillani on taloprojekti meneillään. Olen mielenkiinnolla seurannut, millaista on talon rakentaminen avaimet käteen -periaatteella, sellaista kun emme ole itse kokeneet. Muurametalojen rakennusurakka on edennyt hyvin aikataulussa ja ongelmitta. 

Onko sinulla kokemuksia siitä, kuinka paljon työtä avaimet käteen -rakennuttamisessa tulee itselle?Talo on Muurametalojen Perinteinen Kaijansaari T-106-3.
Perusmallin 106m2 on lisätty 10,7m2 varastohuone kodinhoitohuoneen yhteyteen ja autokatos. 
Ulkovuorauksen panelointia on myös muutettu Perinteinen -mallista, se on Ajassa -mallistosta.TAPETTIVALINTOJA

Ehdotin vanhemmilleni sisustuksen kantavaksi teemaksi "Luontoa sisälle", he kun ovat molemmat luonto- ja ulkoilmaihmisiä. He pitivät ajatuksesta ja siitä lähdimme liikkeelle. Muurametalojen tapettivalikoimasta päämakuuhuoneen tapetiksi valikoitui Decoraman tapetti hennolla kuviolla (saakohan kuvasta mitään selvää?)
    Muurametalojen tapettimallistoista löytyivät myös pienten makuuhuoneiden tapetit, sekä eläväpintainen vaaleanharmaa tapetti, Decoraman 84029, jossa ei ole kuviota, ja sitä käytettiin olohuoneessa ja keittiössä yhtenäisyyden luomiseksi.

Loput luontoaiheiset tapetit löytyivät sitten muualta. Eteisen "pääseinän" tapetiksi valikoitui Esplanad-malliston lehtiaiheinen tapetti (tässä on lähikuvaa):
ja kodinhoitohuoneeseen valittiin koivikkoa, tämä on isäni suuri suosikki eli Duron Essens Karelia -tapetti:
Tapetikuvat:
Eco Decorama 84007 /farghemma.se
Duro Esplanad 272-04 / kodinterra.fi
Duro Essens Karelia 286-01 /studiodecor.fi


Muurametaloilla on hyvä palvelu sisustamisen avuksi, sillä he antavat kahdeksi tunniksi käyttöösi sisustussuunnittelija Johanna Salmisen. Johannahan on nainen Hanna`s -brändin takana, joka sai alkunsa valokuvakehyksistä ja laajeni kokonaisvaltaiseksi sisustuskonseptiksi.

Oli hyvä kokemus ammatillisesti päästä seuraamaan ja osallistumaan Johannan antamaan sisustusneuvontaan äitini kanssa. Johanna ohjasi napakalla otteella pintamateriaalien suunnittelupalaveria ja hänellä oli omaa näkemystä, mutta hän kuunteli kuitenkin hienosti asiakkaan mieltymyksiä ja mielipiteitä. Olin mukana täysin kuunteluoppilaana, enkä tuonut alussa mitenkään esiin omaa sisustustaustaani, sillä halusin Johannalle täyden työrauhan ja vanhemmilleni lisäedun hänen näkemyksestään ja ideoistaan. 


Mielestäni talon kaikista pintamateriaalivalinnoista tuli onnistuneet. 
Lupaan kuvia tästäkin projektista myöhemmin sisustuksen edetessä!
Riikka2 kommenttia:

  1. Voi kun siitä tulee nätti talo!! Pitää taas suunnitella sinnepäin kesäreissu että päästään katsomaan sitä ihan paikan päällä :) hyvässa seurassa!! KramS

    VastaaPoista
  2. :))) Heiiii! Joko laitetaan kalenteriin lähtöpäivä - teidän hyvässä seurassa?!

    VastaaPoista

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...