lauantai 19. toukokuuta 2012

Kompostin kaunotar ja muita puutarhakertomuksia

Vastaan nyt blogini ihka ensimmäiseen lukijakysymykseen/aihepyyntöön ja kerron lisää puutarhastamme ja sen hoidosta (tai tällä kertaa itseasiassa sen hoitamattomuudesta).Cottage garden-haaveistani huolimatta puutarhaamme sopii kyllä tällä hetkellä parhaiten viimeviikolla Pietarsaaren Sunds -puutarhamyymälästä löytämäni rikkaruohoa -kyltti.
Ja tässä kuvaa kompostin kauneimmasta Tuijasta, olin sen sinne haudannut talvehtimaan pikkuruukusta, kun en muuta paikkaa keksinyt maan ollessa jo jäässä viime syksynä (joo, olin taas puutarhanhoidossani hieman myöhässä, ei mennyt niinkuin Strömsöössä).

Mutta paras aloittelevan puutarhurin tuurini kävi sitten murattien kanssa: Kannoimme nämä isot ruukut mieheni kanssa sormet kohmeessa pakkasilta turvaan meidän ulkorakennuksen nikkarinhuoneeseen, jossa on lämpöä talvisinkin muutama aste. Ajattelin odottaa, että ruukkujen multa sulaisi hieman, jotta saisin syysistutuksiksi laittamani kanervat ja kesästä ruukkuun jääneet muratit irti ja pois kompostiin.

Mutta minähän autuaasti unohdin koko asian ja ruukut jäivät oman onnensa nojaan talveksi nikkarinhuoneeseen, joka toimi viimetalven pelkkänä romuvarastona, sitä kun ei olla ehditty vielä laittaa kuntoon. Keväällä minua odotti iloinen yllätys oven avatessani, kun laiminlyödyt muratit olivatkin viihtyneet hostellissaan ilman vettä ja kukoistivat vihreinä ja hyvinvoivina. Silloin mä nauroin yksin ääneen tätä laiskan puutarhurin onnea!

Yhtä rentoa ja onnekasta viikonloppua sinnekin!
Riikka

1 kommentti:

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...