lauantai 8. syyskuuta 2012

Karviaishillo











KÖYHÄN EMÄNNÄN LAKKAHILLO

1 litra puhdistettuja karviaisia
500g kuorittuja ja raastettuja porkkanoita
0,5 dl vettä
500g hillosokeria
1,5 tl kanelia
(puolen sentin pala raastettua inkivääriä)

~ Laita puhdistetut karviaiset ja porkkanaraaste kattilaan, lisäksi inkivääriä jos haluat
~ Lisää pieni tilkka vettä, n. puoli desiä
~ Keitä kunnes karviaiset ovat pehmeitä ja kypsiä
~ Soseuta kattilassa sauvasekoittimella hienoksi hilloksi
~ Lisää hillosokeri sekä kanelia makusi mukaan
~ Keitä vielä n. 10 min
~ Purkita ja säilytä viileässä


Tein ihan ekaa kertaa karviaishilloa tänä syksynä. Meidän kolme vee jaksoi puhdistaa kanssani karviaisista kantoja pois koko kulhollisen, pienet sormet olivat näppärät siihen hommaan.

Löysin tämän ohjeen muutama viikko sitten Pohjalainen -lehdestä. Ohjeella tuli todella herkullista hilloa! Muissa ohjeissa käytetään yleensä banaania karviaisen kaverina, mutta minä en henk.koht banaanista pidä, joten niitä ohjeita en ole kokeillut. En laittanut inkivääriä ollenkaan, kanelia vaan reilusti.

Täällä ei taas mennyt niinkuin Strömsöön keittiössä, eli en lukenut tuota RAASTETAAN sanaa, vaan pilkoin porkkanat kuutioiksi, jolloin keittoaika oli melko pitkä eli 45 min. Raasteella saa aikaa varmasti lyhennettyä.

Todella helppo ohje, ja onnistuu lapsiperhearjessakin, kun työvaiheita ei tarvitse suorittaa kiireellä peräjälkeen, vaan ehtii hoitaa ja ruokkia pesuetta vaikka joka työvaiheen välissä :)


Iloista viikonloppua toivotellen,
Riikka



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...