sunnuntai 26. elokuuta 2012

Maalari maalasi taloa                 


Itseasiassa kaksi taitavaa ja ahkeraa maalaria maalasi meidän taloa, valmista tuli muutama viikko sitten. Väri pysyi samana, koska emme halunneet siihen mitään muutoksia. Maaliksi valitsimme pitkän pohdinnan (ja googlauksen, TM oli ainakin testannut näitä perinnemaaleja) jälkeen Lappi -maalin, joka on perinteinen ulkoöljymaali. Sen keltainen on perusväriltään Kartanonkeltainen, joka oli mielestämme liian okrankeltainen meidän talon vanhaan sävyyn verrattuna. Jotta saimme juuri oikean keltaisen, sekoitussuhde olikin sitten maalareiden ammattitaidon taidonnäyte!

Ulkoverhouksen lautojen kunto tarkistettiin ennen maalauksen aloittamista, ja muutama niistä vaihdettiinkin, mutta yleisesti ottaen laudat olivat hyvässä kunnossa.

Olimme todella tyytyväisiä väriin. Meni muutama viikko maalauksen alusta, kun puhelimeni soi eräs sunnuntai-ilta, ja joku talomme ohiajellut soitteli ja kyseli mitä maalia ja väriä olimme käyttäneet. He halusivat juuri samanlaista, sillä moni keltaisen sävy oli liian persikkainen, kuten mekin olimme todenneet. Pyysimme soittamaan suoraan maalareille, jotta hekin saivat halutunlaisen värin vanhaan taloonsa.Tähän vanhan maalin poistourakkaan ei meidän voimat, aika ja hermot olisi riittäneet:

Sähkökaapille tehtiin puinen komero, jotta se saatiin piiloon terassia rumentamasta. Siinä on yksi ylimääräinen hylly, varmaankin isännän konjamiinipullolle :) Vanhan ulkoverhouksen ruosteiset naulanpäät piti käsitellä ennen maalaamista:


Peitimme terassit, sillä vanhan maalin skrapauslastuja olisi muuten ollut joka paikassa:Vanhat ikkunanpokatkin saivat kunnon käsittelyn, täydellinen harmaan sävy jäikin sitten varmaan maalareiden ammattisalaisuudeksi ;) Nyt voimmekin nauttia seuraavat useampi kymmenen vuotta kunnolla maalatusta talosta! Kiitos maalarimme Arne ja Harry!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...