sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Tawarapuoti Tingsboden


Viime viikolla löysin tämän ihastuttavan antiikkikaupan opiskelumatkani varrelta. 8-tiellä Kruunupyyn kohdilla on iso kyltti "Antiikkia 800m", ja olen aina ohi ajaessani miettinyt millainenkohan antiikkiliike siellä odottaisi. Eräänä iltapäivänä minun oli pakko kurvata Kirkkotielle ja yllätyin iloisesti nähdessäni Tawarapuodin kauniissa vanhassa hirsitalossa.


Tawarapuoti, Tingsboden
Kirkkotie, Kyrkvägen 5, Kruunupyy, Kronoby
The antique shop Tingsboden in Kronoby, in Ostrobothnia, is worth visiting for!
Det lönar sig att besöka Tingsboden in Kronoby!


Liike ei ollut auki, mutta kävelin ovelle katsomaan aukioloajat talvikaudelle: lauantaisin 10-14 ja sunnuntaisin 12-16. Oven yläpuolella oli kyltti "Tings Huset 1886". Innostuin lisää, sillä meidän kotikin on samoihin aikoihin 1800-luvulla rakennettu hirsitalo (laitan kuvia meidän talosta myöhemmin).Tawarapuodin sisäänkäynti on kaunis,
ja ulkoeteinen on jo täynnä vanhoja tavaroita.

Silloin pihaan ajoi auto. Kaupan "isäntä" oli ajanut ohi ja tuli ystävällisesti avaamaan liikkeen tällaiselle satunnaiselle ohikulkijalle. Olin niin iloinen, kun pääsin sisälle! Talossa oli täydellinen vanhan ajan tunnelma. Se oli kunnostettu vanhaa säästäen ja arvostaen, ja (sopivan) täynnä vanhoja huonekaluja, astioita, lamppuja ja muita tavaroita eri vuosikymmeniltä. Talossa toimii myös perinnerakentamisen tietokeskus. Siellä myydään Uula -maaleja ja perinteisiin paperitapeteihin löytyy mallikirjoja.

Ah, olisin voinut kantaa liikkeestä meille kotiin niin monta kaunista esinettä. Mutta käteisen puuttuessa sain ostettua vain viisi vanhaa Kotiliesi -lehteä. Katsotaan nyt, päätyvätkö ne esille meillä kotona. Ne olisi hieno saada kehyksiin seinälle, sellaisen kunnolla valolta suojaavan lasin taa.


Kotiliesi -lehtiä, vuosilta 1926, -33, -34 ja -49


Tein varauksen upeasta isosta arkusta, joka sopisi meille joko olohuoneen pöydäksi tai lasten leikkihuoneeseen lelujen säilytykseen. Mittailimme eilen illalla ja se sopi kokonsa puolesta. Taidan lähteä sen  tänään räntäsateesta huolimatta hakemaan.

Jos liikut Pohjanmaalla, niin voin suositella pysähtymään Tawarapuotiin ohi ajaessasi, tai jopa ajamaan hieman ekstraa tämän Kruunupyyn antiikkiliikkeen takia!Kruunupyyn kirkon voi bongata samalla reissulla,
sillä se on melkein Tawarapuotia vastapäätä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...