keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Puutarhan hurja muodonmuutos

Sain eilen päätökseen ison sisustusprojektin Seinäjoella, yritykselle nimeltä Ombrelo. Asiakas oli erittäin tyytyväinen toimitilojen muodonmuutokseen, kuten myös minä! Kerron projektista lisää kuvien kera pian.

Hurjasta muodonmuutoksesta puheen ollen, ajattelin laittaa kuvakoosteen meidän puutarhan muutoksesta viimeisen kahden kesän aikana. Kerroin aiemmin cottage garden -haaveistani, joita kohti taas tänä kesänä pikkuhiljaa pyritään. 

PUUTARHA ENNEN:
Puutarhamme oli ostohetkellä, 4 vuotta sitten, upeasti villiintynyt. Pihalla jouduttiin kaivamaan isoilla alueilla peruskorjauksen yhteydessä, kun laitoimme uudet vesiputket. Puutarha ja piha olivat remontin jälkeen retuperällä, joten laitoimme talkoot pystyyn sukulaisten voimin kesällä 2010, ja valmista tuli viikonlopussa. Pitää vielä tässä kerran kiittää heitä avusta!

VANHA PERENNAPENKKI ENNEN:


Penkkiä reunustavat isot hienot kivet olivat jääneet kasvillisuuden peittoon,
ja ruusut olivat vallanneet tilaa perennapenkin puolelta.


MUUTOKSEN ALLA:JA KAIKEN VAIVAN JÄLKEEN:


Kasvillisuuden alta löytyivät myös perennapenkin alkuperäiset askelkivet, jotka laitoin takaisin vanhaa polkua kunnioittaen.

Kuva on otettu viime kesänä, enkä ole penkkini kasvillisuuteen vieläkään tyytyväinen. Kutsunkin sitä "projektipenkiksi", sillä olen vaihtanut perennojen paikkaa jo moneen kertaan ja osa penkistä on edelleenkin tyhjillään, ei taas mennyt niinkuin Strömsöössä. Johtoajatuksena on ollut, että haluaisin vain valkoisia kukkia, ja ajattelin siinä periaatteessa pysyä.

Taustalla näkyvien keinujen ja lautakasan paikalle on tänä kesänä (toivottavasti) tulossa värikkäämpi kukkaketo. Siemenet on jo hankittu, ne saa suoraan kylvää maahan, pitäisi siis onnistua tällaiselta aloittelijaltakin!

Aurinkoista päivää kaikille, ja puutarhaunelmia! 
Riikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...