sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Eikä taaskaan mennyt niin kuin Edenissä!


Innostuin pari kesää sitten kivikkokasvi-ideasta, kiitos naapurimme, joka idean vinkkasi meidän loivaan rinnekohtaan. Toimme kiviä peräkärryittäin ja istutin kivikkokasveja kivien väleihin. Kaunista! Mutta kuinka ollakkaan, viime kesänä en kivikkopenkkiäni ehtinyt kitkemään, joten nyt juolavehnät ja voikukat rehottaa maksaruohojen ja mehikasvien kanssa ritirinnan sulassa sovussa. Ei kaunista! Joten siirsin rikkaruohoa -kyltin tähän penkkiin ja se saa olla siinä siihen asti kunhan ehdin kitkemään.

Sitten pihamme seuraava ongelmakohta (vai innostava uusi haaste?):Nyt kun vastavalmistunut terassi kattoi kaikki entiset ongelma-alueet alleen, saimme kaupan päälle uuden ruman alueen, eli terassin ja juuri korjatun aidan väliin jäävän kaistaleen. Alue on varjossa, joten suunnittelin siihen jotain korkeiksi kasvavia pensaita ja kotkansiipiä niiden eteen. Tai voisin laittaa kesäksi aitaa vasten ne mun miljoonat köynnöskasvit ja istuttaa pensaat vasta syksyllä, jos sais angervoja alennuksella ennen räntäsateita.
Tähän terassin suoralle sivulle laitamme kitchen gardenin laatikoissa. Saan sitten tuoreet yrtit ja salaatit parin askeleen päästä keittiön ovelta. Siis, jos saan ne yleensä edes kasvamaan.

Mä tykkään monista kasveista, mutta kaikki kasvit eivät tykkää minusta. Olen sen jo pikkuhiljaa hyväksynyt. Tässä projektipenkissäni kokeilen mitkä perennat menestyvät mun ei niin hellässä hoivassani ja nyt näyttää melko hyvältä, mutta penkissä on vielä tyhjiä aukkoja niin kuin näkyy, ja tietty tasapaino puuttuu. Valitsen tähän penkkiin matalia kasveja, jotta taustan iso kivi ei kokonaan peittyisi.
Pihallamme on vanha kaunis kaivo, jonka betonirenkaan päällystämistä esim. betonilla muuratuilla pikkukivillä olemme harkinneet, mutta ei raaka betonipintakaan toisaalta pahalta näytä. Ruoho vaan kasvaa rengasta ympäri, pitäis aina kitkeä tai trimmata ruohonleikkuun yhteydessä.
Meitä on siis kaksi tonttua täällä, ihan pihalla puutarha-asioissa, 
mutta cottage garden haave elää vielä vahvana.


There are still lots to do in our garden. In fact, because I am not to be rewarded by the Best Gardener of the Year Award, I create problems myself. For example, last summer I didn't have time to do weeding to my flowerbed surrounded by stones, so this summer I have to dig it up and plant it again. Nice! But don't get me wrong, I do like gardening! And I hope the weather would be sunny this weekend so we would have lot of work done.

Have a wonderful weekend! Iloista viikonloppua!
RiikkaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...