maanantai 25. maaliskuuta 2013

Pääsiäiskakku







Meidän perheen pääsiäisperinteeksi on näköjään muodostumassa tipukakku. Kakku itsessään voi vaihdella, mutta koristeet tekevät siitä perinteen eli sama tipu ja pastelliset suklaamunat. Kurkkaa tästä kuva meidän viime vuoden tipukakusta.

Tämän vuoden kakku tehtiin jo eilen, palmusunnuntaiksi, kahvivieraita ilahduttamaan.

Kakku oli ihan perusjuttu, 3 munan sokerikakku 20 cm vuoassa paistettuna. Leikkasin kakun kolmeen osaan ja väliin laitoin vadelmahilloa ja sitruunakermarahkaa molempiin kerroksiin. Olin tosi tyytyväinen täytteeseen, se oli sopivan makea ja samalla ihanan raikas! Tässäpä täytteen ohje sinullekin, se on Ulla Svenskin Unelmakakut -kirjasta. Täytettä riittää kahteen kerrokseen, mutta jos haluat toiseen kerrokseen jotain muuta, vaikkapa vaniljakermaa tai suklaamoussea, niin jaa täytteen ainekset puoleen.


Sitruunakermatäyte

4 dl kuohukermaa
200 g sitruunarahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 -2 rkl sitruunamehua (käytin valmismehua)

Vaahdota kerma. Sekoita sitruunarahkaan sokerit ja sitruunamehu. Sekoita rahka kermavaahtoon. Levitä valmis täyte kakkupohjalle vadelma- tai mansikkahillon päälle.



Millaisia pääsiäisen herkkuperinteitä teillä on?
Riittääkö suklaamunat vai leivotko jotain keväistä?
Kyselee täällä Riikka


11 kommenttia:

  1. Jättefin kaka, blir inspirerad av att fixa något liknande till påsk!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack Monica <3 Mukava jos sait kakkuinspiraation :)

      Poista
  2. Todella kaunis kakku! Meillä ei pääsiäisenä ole mitään perinteitä, me mennään vähän niin kuin fiilispohjalta :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marru <3 Kuulostaa hyvältä toi "fiilispohjalta", rentoa meininkiä :)

      Poista
  3. Voi miten kaunis kakku!!! <3
    Meillä on rahkapiirakkaa, lähileipomosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Soili <3
      Nam, rahkapiirakka on mun yks suosikeista, ilman rusinoita tosin :) Kiva kun teidän lähileipomosta saa pääsiäisherkut!

      Poista
  4. Voi miten mahtava kakku, oottepa te taitavia!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos darling <3
      Ei täällä nyt mitään sokerileipureita olla, mut kiva askarrella syötäviä koristeita ;)

      Poista
    2. ...siis se kakku itsessään pääsiäiskoristeeksi, ei tota tipua voi syödä ;)

      Poista

Olisi todella hienoa, jos jättäisit kommenttisi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...