lauantai 30. kesäkuuta 2012

Aamupala auringossa






...on tänään haavetta vaan, kuva on joltakin toukokuun viikonlopulta. 

Sadepäivä. Hyvä päivä siivoamiseen. Samalla voi löytää myytävää huomisen kirppispöytään. Tulethan sinäkin  Källbackenin pihakirppistapahtumaan?

Today it's raining, so one can only dream of having breakfast on the terrace. Tomorrow it's going to be a big yard sale happening here in the area where we live in, 39 houses altogether. Welcome everyone! Ask for more details and directions if you are coming.

Have a relaxed weekend!
Riikka

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Loppisrace på Källbacken i Nykarleby 1.7.2012



TERVETULOA
PIHAKIRPPISTAPAHTUMAAN!


LOPPISRACE
SU 1.7. KLO 12-20
KÄLLBACKENIN ALUEELLA
UUDESSAKAARLEPYYSSÄ!


Mukana yhteensä 39 pihaa.
Ajo-ohjeet ja lisätietoa saat minulta kysymällä.

Nähdään sunnuntaina! 
Toivottavasti paistaa aurinko :) 
Riikka



torstai 28. kesäkuuta 2012

Syreenit maljakossa




keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Huvilan eteinen


Eteisestä puuttuu matto ja vaatenaulakko. Ne on työn alla (vai takana?).



tiistai 26. kesäkuuta 2012

Parvi




maanantai 25. kesäkuuta 2012

Rottinkia ja köyttä







sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Meri






Kiitos ihanille juhannusvieraille, nähdään taas pian!

Thank you, our dear guests for this Midsummer weekend, hope to see you soon again!

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Vierastuvan maisema





Juhannusvieraat majoittuvat saunan vierashuoneessa. Meren kohinaan on helppo nukahtaa. 

Verhot vierashuoneessa ovat kalaverkkoa (joka on tarkoitettu koristekäyttöön). 
Ne eivät pidä yötöntä yötä loitolla. 

Our Midsummer weekend guests sleep in the guest room.
It's a room with a view.

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Juhannussauna





Juhannukseen kuuluu sauna ja kunnon koivuvihta. 
Ja vilvoittelua merituulessa.

On ihana nähdä rakkaita ystäviä pitkästä aikaa ja viettää muutama päivä yhdessä!


Sauna and birch whisk (vihta) belong to the Finnish Midsummer's traditions.

We are so glad to spend few days together with our dear friends!



torstai 21. kesäkuuta 2012

Tervetuloa odotetut juhannusvieraat!









Welcome our dear friends, the guests for the Midsummer weekend!

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Syreenien tuoksuessa



Oikein hauskaa ja rentoa juhannuksen valmistelua kaikille! 
Nauttikaamme hyvästä ruuasta, juomasta ja mitä parhaimmasta seurasta!
Ja syreenien tuoksusta maljakossa.

Have a great Midsummer!
 We are going to enjoy good food, drinks and the company of our dear friends!


tiistai 19. kesäkuuta 2012

Laituri










Olimme eilen illalla siivoamassa huvilalla, oli ihan mukava kuurata lattiat ja pestä ikkunat.

Juhannukseksi odotamme kylään ystäväperhettä Espoosta. Toivottavasti sää suosii, jotta voimme nauttia auringosta ja laineiden liplatuksesta laiturilla.

Yesterday evening we were at the villa and scrubbed the floors and washed the windows. We are expecting friends over for the Midsummer weekend. I hope the weather would be nice so that we could enjoy the sunshine on the dock.




Juhannuksen menu



Juhannuksen menu tulee olemaan meillä ihan perinteinen. Alkupaloiksi Maalahden limppua, päälle lohi-katkaraputahnaa, jalkalaseihin skumppaa. Alkuruuaksi uusia perunoita, silliä, tilliä, savulohta, muutama hyvä kermaviilipohjainen kastike ja salaatteja muutama sortti. Pääruuaksi grilliherkut kasviksilla höystettynä. Yksinkertaisesti hyvää. Ja jälkiruuaksi voisin tehdä noista rehottavista raparpereista piirakan tai kakun jäätelön kera. En ole vieläkään kokeillut tehdä raparperimehua, ehkä ensi vuonna ehtisi?!

Mietin tässä, jos löytäisin jotain uusia kesäreseptejä. Klikkaa tästä linkkejä, ehkä kokeilen sitä raparperikakun ohjetta:






Our Midsummer's menu is very traditional with (for example) boiled new potatoes and herring, smoked salmon and salads, and as the main course grilled meats and vegetables. And as a desert rhubarb pie with vanilla ice-cream. Yummy!

If you want to know more about the Finnish Midsummer Eve´s traditions, click here!


sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Lasten mehukestit




Löytöjä kotoa ja kirppikseltä: Arabian kokovalkoinen kannu ja lasit kippikseltä, vanha kangastuoli ja kannellinen kori löytyivät kotoa ulkovaraston ullakolta. Korissa oli paljon pikkutavaraa ja kaksi valokuvaa talostamme 1960-luvulta. Pitää skannata ne, jotta saamme kuvat kehystettynä seinälle.


Sweet redcurrant juice and biscuits, here you are!






lauantai 16. kesäkuuta 2012

Timpuri töissä





Meidän 3vee on kova poika tekemään töitä, rakennustöitä. Oikea Puuha-Pete. Tässä valmistuivat kasvatuslaatikot keittiöpuutarhaani varten, emme ole niitä vielä ehtineet paikoilleen laittaa terassin kupeeseen.

Our 3-year-old is a hard worker. Real-life Bob the Builder. Here's a planting box for my kitchen garden.




Ommellaan, ommellaan



Vaasan sisustusprojektille kuuluu hyvää. Verhokankaat on ostettu ja ompelija pääsee töihin. Ompelen myös itse osan tekstiileistä, se kuuluu osana sisustusartesaaniopintojani. Ompelen keittiön tekstiilit eli kapan, pöytäliinan ja oviaukkoon verhon. Päällystän myös kahden tuolin istuinosan uudella kankaalla. Käytämme verhokapoissa samaa Eurokankaan Koivu-kangasta, jota käytimme asiakkaan Seinäjoen toimitiloissa. Vaasan toimitiloissa on joissakin huoneissa seiniä maalattu raikkaan vaaleanvihreäksi aiemmin, joten käytämme niissä tiloissa vihreää Koivu-kangasta, ja niissä huoneissa missä seinää on maalattu sinisellä, käytämme samaa kangasta sinisenä. Voit katsoa kuvan kankaista tästä.

Hauskaa ja puuhakasta viikonloppua toivotellen,
Riikka


I'm sewing curtains for my customer. If you want to check out the fabric, click here! 
Have a nice weekend!




torstai 14. kesäkuuta 2012

Kesäiltana







Lintujen liverryksen lomasta voi sisälle asti kuulla lasten ilonkiljahjuksia, 
kun he juoksevat puutarhassa sadettimen alla. 
Ihana kun on kesä.


For me, the summertime really begins when I hear 
the children's laughter and screaming in the garden 
when they run under the sprinkler.
I love summer.



keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Antiikkia, antiikkia






Muistatko kun kerroin löytäneeni vanhan pienen klaffipöydän antiikkiliikkeestä Vaasasta? Pöytä seisoi liikkeen ulkopuolella kadulla, ja mä löin jarrut pohjaan kun olin melkein onneni ohi ajamassa. Liikkeessä oli paljon hienoja esineita ja huonekaluja, nuo puiset potkulaudat olivat ihastuttavat!

Lupasin kuvia ja tässäpä hieman tunnelmia putiikista. Käy itse paikanpäällä, jos kesäreissua teet Vaasan suuntaan: Antikkimyymälä M. Storgård, Kauppapuistikko 33.

Pöytä päätyi työhuoneeseen tietokonepöydäksi, ainakin nyt väliaikaisesti.

I found a small wooden table in an antique shop in Vaasa. The place is worth visiting for if you are in town, Antik M. Storgård, Kauppapuistikko 33.


sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Omenankukkien aikaan









Eilen olimme ulkona kymmenen tuntia ja teimme pihahommia oikein urakalla. Saimme siirrettyä 3 isoa lautakasaa katon alle ja sahattua jätelaudoista polttopuita. Teimme myös terasseista ylijääneistä lehtikuusilaudoista kaksi kasvatuslaatikkoa keittiöpuutarhaa varten. Minä siivosin kivikkokasvipenkkiäni rikkaruohoista, siitä tuli kokonainen kottikärryllinen kompostiin. Opinpahan taas jotain, nyt en ikuna jätä kitkemistä vuodella väliin!

Sää oli ihanan aurinkoinen ja omenapuut juuri kukkaan puhkeamaisillaan. Lasillinen kylmää kuivaa omenasiideriä virvoitti mukavasti mieltä ja kieltä puutarhatöiden lomassa. Minun mottoni on, ettei koskaan saa olla niin paljon töitä etteikö töiden hedelmistä ehtisi nauttimaan. Ja  kristallilasit saa ottaa käyttöön ihan tavallisena lauantaina, arjessa pitää olla vähän luksusta!

Leppoisaa sunnuntaita!
Riikka


Yesterday we worked very hard in our garden. Despite how many things there are on the To do -list, there should always be at least little time to enjoy and relax, too! Have a relaxed Sunday!

Eikä taaskaan mennyt niin kuin Edenissä!


Innostuin pari kesää sitten kivikkokasvi-ideasta, kiitos naapurimme, joka idean vinkkasi meidän loivaan rinnekohtaan. Toimme kiviä peräkärryittäin ja istutin kivikkokasveja kivien väleihin. Kaunista! Mutta kuinka ollakkaan, viime kesänä en kivikkopenkkiäni ehtinyt kitkemään, joten nyt juolavehnät ja voikukat rehottaa maksaruohojen ja mehikasvien kanssa ritirinnan sulassa sovussa. Ei kaunista! Joten siirsin rikkaruohoa -kyltin tähän penkkiin ja se saa olla siinä siihen asti kunhan ehdin kitkemään.

Sitten pihamme seuraava ongelmakohta (vai innostava uusi haaste?):



Nyt kun vastavalmistunut terassi kattoi kaikki entiset ongelma-alueet alleen, saimme kaupan päälle uuden ruman alueen, eli terassin ja juuri korjatun aidan väliin jäävän kaistaleen. Alue on varjossa, joten suunnittelin siihen jotain korkeiksi kasvavia pensaita ja kotkansiipiä niiden eteen. Tai voisin laittaa kesäksi aitaa vasten ne mun miljoonat köynnöskasvit ja istuttaa pensaat vasta syksyllä, jos sais angervoja alennuksella ennen räntäsateita.




Tähän terassin suoralle sivulle laitamme kitchen gardenin laatikoissa. Saan sitten tuoreet yrtit ja salaatit parin askeleen päästä keittiön ovelta. Siis, jos saan ne yleensä edes kasvamaan.





Mä tykkään monista kasveista, mutta kaikki kasvit eivät tykkää minusta. Olen sen jo pikkuhiljaa hyväksynyt. Tässä projektipenkissäni kokeilen mitkä perennat menestyvät mun ei niin hellässä hoivassani ja nyt näyttää melko hyvältä, mutta penkissä on vielä tyhjiä aukkoja niin kuin näkyy, ja tietty tasapaino puuttuu. Valitsen tähän penkkiin matalia kasveja, jotta taustan iso kivi ei kokonaan peittyisi.




Pihallamme on vanha kaunis kaivo, jonka betonirenkaan päällystämistä esim. betonilla muuratuilla pikkukivillä olemme harkinneet, mutta ei raaka betonipintakaan toisaalta pahalta näytä. Ruoho vaan kasvaa rengasta ympäri, pitäis aina kitkeä tai trimmata ruohonleikkuun yhteydessä.




Meitä on siis kaksi tonttua täällä, ihan pihalla puutarha-asioissa, 
mutta cottage garden haave elää vielä vahvana.


There are still lots to do in our garden. In fact, because I am not to be rewarded by the Best Gardener of the Year Award, I create problems myself. For example, last summer I didn't have time to do weeding to my flowerbed surrounded by stones, so this summer I have to dig it up and plant it again. Nice! But don't get me wrong, I do like gardening! And I hope the weather would be sunny this weekend so we would have lot of work done.

Have a wonderful weekend! Iloista viikonloppua!
Riikka



lauantai 9. kesäkuuta 2012

Ei mennyt niin kuin Edenissä!


Köynnöskasvien siementen pusseissa tulisi lukea isolla varoitusteksti:

AIHEUTTAA PÄÄNVAIVAA JA AHTAUTTA SISÄTILOISSA! 

Tämä aloitteleva hortonomi meni kylvämään pussitolkulla köynnöskasvien siemeniä, mm. kuuköynnöstä ja miinanköynnöstä, tajuamatta millainen työ niiden koulimisesta ja tukemisesta tulisi. Kiitos äitini avun, saimme purkitettua viime viikonloppuna kylmässä sateessa ja tuulessa hennot kasvinalut isompiin purkkeihin. Sidoin niitä kukkakeppeihin kiinni sellaisella pussin sulkijaa muistuttavalla muovitetulla metallilangalla (Nelsonin Garden Bind Up Twister) ja sehän napsautti poikki onttovartiset köynnökset, voihan vitalis! Saas nyt nähdä montako tainta selvisi purkituksesta hengissä.

Kävin eilen illalla ystäväni 4v-pojan taimikirppiksellä (hän keksi itselleen kesätöitä kun haluaa hankkia lelurobotin :). Sain ystäväni upeasta puutarhasta omiin vaatimattomiin perennapenkkeihini paljon taimia niiden talven aikana kuolleiden tilalle, kiitos ystäväin!


I had sown many packets of climbing flowers´seeds without thinking how much work I would then have afterwards. Dear oh dear! At least I hope to be rewarded with lots of beautiful flowers later this summer. That is if they live that long!

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kesäkukat




Orvokki, akileija, pelargonia ja muratti. Muutama ruusu ruukussa. Valkoisia. Siinä mun kesäkukkarepertuaari tälle sesongille yksinkertaisuudessaan. Akileijojen saviruukut, sinkkiämpärin ja kastelukannun löysin onnekseni kirppikseltä. Kannussa on sopivasti reikä pohjassa, joten ylimääräinen vesi pääsee pois. Tuo laventeli mustassa ruukussa ja lyhty siirtyivät terassille kuvan oton jälkeen, ne sopivat sinne paremmin.


I planted some summer flowers last weekend: white violet, columbine flowers and geranium, and of course my favourite plant lovestone (ivy) too. I found the clay pots, zinc bucket and watering can at a flea market. After taking this picture I moved the lavender and lantern to the terrace, they fitted better there.

torstai 7. kesäkuuta 2012

Kahvivierasta odotellessa







Riihimäenlasin Barokki -sarja





Meidän 3vee ei eilen millään malttanut odottaa kahviseuramme saapumista, vaan pienet kädet kävivät fammon luonnonvattujen kimppuun jo ennen ovikellon kilahdusta. Meillä on riittänyt koko talven oman puutarhan punaviinimarjamehua, se on myös fammon tekemää. Otamme kaikki anopin ja äitini säilömät luonnontuotteet kiitollisina vastaan, itse en ole vielä mansikoiden ja mustikoiden pakastamista vaativampaa säilöntää suorittanut. Sitten tiedän olevani aikuinen, kun ehdin tekemään omat hillot, mehut ja muut syksyiset säilykkeet :) Tänä kesänä on taas paljon viinimarjoja tulossa, kukinnoista päätellen.

Kirpparilta muutamalla eurolla ostamani sokerikko ja kermakko ovat Barokki -sarjaa, Riihimäenlasin valmistamia 1960-70-luvulla, Erkki Tapio Siiroisen suunnittelemia. Löysin myöhemmin toiselta kirpparilta saamaan sarjaan ison jalallisen maljan, se on tällä hetkellä makuuhuoneen pöydällä pikkutavaroiden keräilykulhona.


Yesterday, our 3-year-old couldn't wait for our coffee guest to arrive before tasting the grandmother's delicious raspberry jam.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...